Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal voldoen aan energielabel C. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Indien het gebouw niet aan de eisen voldoet, mag het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Dit is vastgesteld in het Bouwbesluit 2012.
In 4 stappen naar Energielabel C
Stap 1: Vraag een maatwerkadvies aan
Een energieadviseur controleert het gebouw op een aantal kenmerken en signaleert vervolgens verbetermogelijkheden.
Stap 2: Verken de financiële regelingen/subsidies
Het nemen van energiebesparende maatregelen worden gesteund door het RVO, waar er verschillende mogelijkheden zijn voor subsidies.
Stap 3: Voer de maatregelen uit
LUITJES Elektrotechniek is al jaren bekend met het verduurzamen van bedrijfspanden zoals het vervangen van LED-verlichting of het installeren van zonnepanelen.
Stap 4: Laat een nieuw energielabel opstellen
Laat opnieuw een energieadviseur langskomen om het nieuwe energielabel vast te stellen en te laten registeren.
Het belang voor duurzaamheid is de laatste jaren al meermaals naar voren gekomen. Om de wereld van een groene toekomst te voorzien moeten er maatregelen genomen worden en daarom heeft Rijksoverheid besloten dat alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C moeten hebben.
Afgelopen jaren zijn er veel inovatieve mogelijkheden ontworpen voor een duurzame samenleving. Met behulp van zonnepanelen maken kantoorgebouwen gebruik van hun eigen zonne-energie of het gebruik van LED-verlichting wat een stuk zuiniger is. Ook zijn er steeds meer elektrische auto’s op de weg die geen CO2 uitstoot hebben. Tegelijkertijd kunnen de elektrische auto’s worden opgeladen met de eigen zonnepanelen, waardoor de auto volledig groene stroom verbruikt.
Vraag voor meer informatie of wat de mogelijkheden zijn voor uw kantoorpand bij LUITJES Elektrotechniek.