Informeer nu over Verlichting en LED-oplossingen!

LED Verlichting

Steek uw licht op. LED verlichting is belangrijker dan u denkt! Een juiste verlichting in kantoor, fabriek of winkel zorgt ervoor dat mensen prettiger en beter werken of vertoeven. Ook een goede verlichtingskeuze in en om het huis maakt van uw woning een sfeervol geheel.

Laat uw pand of object opvallen met een fraaie aanlichting wat tevens het veiligheidsgevoel bevordert. De functie van een goede verlichting wordt nog wel eens onderschat. Dit blijkt al uit het feit dat deze discipline onderaan in de bouwkolom wordt geplaatst.

Goede verlichting leidt tot de volgende conclusies:

  1. Verlichting van de werktaak
  2. Minder snel vermoeid
  3. Terugdringen van ziekteverzuim
  4. Verhoging van de efficiëntie in kantoor en productie
  5. Vergroting van plezier in taakbeleving
  6. Verhoging van de omzet in winkelbedrijven
  7. Besparing van energie

Monumentale gebouwen zoals kerken, musea e.d. verdienen het om in het licht gezet te worden. Deze visuele aantrekkingskracht kan ook op uw pand toegepast worden. Uw visitekaartje krijgt hierdoor al een voorsprong.

Kerken steeds vaker fraai verlicht!

LUITJES Elektrotechniek heeft de nodige ervaring en voorziet u van een fraai en betaalbaar lichtplan.
Naast een gedegen advies, ontwerpen en installeren wij ook uw verlichtingsprojecten.

Waarom LED verlichting?

Waarom is ledverlichting tegenwoordig zo populair en waar kunt u op rekenen wanneer u het toepast? Denk onder andere aan de mogelijkheid tot energie besparen en de verhoogde lichtopbrengst van een LED-lamp, maar denk ook aan de duurzaamheid van ledverlichting. De LED-lampen zijn bovendien een stuk veiliger toe te passen, waardoor ze diverse voordelen bieden. Ledverlichting kan in principe overal worden toegepast en zorgt voor een aanvullende mate van flexibiliteit met betrekking tot de kleur van het licht die u wenst.

Energie besparen en CO2 uitstoot

Met ledverlichting kunt u energie besparen, iets waar we overal op aarde steeds meer mee bezig zijn. We hebben met elkaar geconstateerd dat we teveel CO2 uitstoten, waardoor de ozonlaag problemen ondervindt en de aarde steeds wat verder opwarmt. Onder andere de Nederlandse en de Europese overheid denken hier hetzelfde over, waardoor er verschillende stimuleringsprogramma’s bestaan. We hebben de gloeilamp massaal in de ban gedaan en stappen over op bijvoorbeeld ledverlichting, dat op een aantal fronten superieur is. Met ledverlichting kunt u energie besparen, waardoor u de CO2-uitstoot terug kunt brengen, aangezien er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om aan uw energiebehoefte te kunnen voldoen.

Lumens per Watt

Daarnaast zorgt ledverlichting voor een meer efficiënt gebruik van energie. De efficiëntie van licht drukken we uit in Lumens per Watt (lm/W). Lumens is de eenheid van licht, waarmee we aan kunnen geven hoe sterk het licht is dat er uit een lamp komt. Het aantal Watt staat voor de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt door de lamp. Des te hoger het aantal lm/W is, des te efficiënter de lamp omgaat met energie. Ledverlichting staat bekend om de zeer hoge energie-efficiëntie, waardoor u kiest voor een mogelijkheid tot besparen, of het verhogen van uw lichtopbrengst, tegen dezelfde kosten.

Duurzaamheid van ledverlichting

Ledverlichting wint daarnaast steeds meer aan populariteit, vanwege de duurzaamheid van de lampen. De LED-lampen zijn een stuk duurzamer dan gloeilampen en halogeenverlichting. Een LED-lamp gaat gemakkelijk 50.000 uur mee, ten opzichte van slechts 1.000 uur voor een gloeilamp of 5.000 uur voor een spaarlamp. Bovendien is ledverlichting veel minder gevoelig voor trillingen, in vergelijking met de overige lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gloeidraad door te lamp, waardoor die ook niet kapot kan gaan, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met deze trillingen.

Veiligheid van ledverlichting

Ten derde zorgt de ledverlichting voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met de warmteontwikkeling waarvan sprake is. Een conventionele gloeilamp zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. LED-lampen doen dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. Dat betekent dat een LED-lamp niet heet wordt en u kiest voor een uitstekende opbrengst van licht. De ledverlichting kan daardoor op een heel veilige manier worden toegepast, bijvoorbeeld binnen de detailhandel of in omgevingen waar kinderen actief zijn in de buurt van de verlichting.

Meer informatie over ledverlichting?

Bel dan gerust op 0224 - 29 77 66 of mail naar info@luitjes.com.

TOP