Gebouwautomatisering

Maximale energie-efficiëntie

Met gebouwenautomatisering heeft u meer grip op het binnenklimaat van uw gebouw. Verwarmen, koelen, ventileren bediening van verlichting en zonwering regelt u eenvoudig. Voor afzonderlijke ruimtes, hele etages en gebouwen tot afzonderlijke gebouwen op verschillende locaties. Door uw nieuwe of bestaande gebouw van een moderne klimaatinstallatie te voorzien, verbetert u het comfort en de energie efficiëntie. Hiermee wordt uw gebouw aantrekkelijker voor huurders.

Toekomstgericht

U kunt op elk moment en vanuit elke locatie informatie opvragen of parameters wijzigen via het intranet of internet (ook via smartphone en tablet). Met één muisklik heeft u toegang tot essentiële informatie voor het rendabel gebruik van alle systemen in het gebouw. Besparen zonder concessies te doen op comfort. Inzicht in uw energieverbruik is de basis om gericht en adequaat energiebesparende maatregelen door te voeren.

Gebouwenautomatiserings systemen: Minder energieverbruik, optimaal comfort

Siemens levert gebouwautomatiseringsoplossingen voor elk gebouw, ongeachte type of afmeting. Verwarming, airco, ventilatie, zonwering en verlichting kunnen worden geïntegreerd in één systeem dankzij onze open communicatiestandaarden (KNX, BACnet, Modbus, Lon, IP). Hiermee bereikt u maximale energie efficiëntie en comfort. Onze regelsystemen zijn op afstand te bedienen en uit te lezen via pc, smartphone of tablet.

Het modulaire regelsysteem Synco hoeft niet geprogrammeerd te worden; u kunt vrij naar wens configureren. Het systeem is uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote gebouwen, zoals ziekenhuizen en grote onderwijsgebouwen.

Het vrij programmeerbare Desigo gebouwautomatiseringssysteem is vooral geschikt voor grotere gebouwen en wordt geleverd via onze projectenafdeling en partners.
HVAC producten: hoogwaardige veldapparatuur voor alle regelsystemen

Luitjes heeft naast de gebouwautomatiseringssystemen Synco en Desigo, een compleet portfolio afsluiters en servomotoren (Acvatix), opnemers (Symaro), frequentieregelaars, en thermostaten.

Het portfolio kenmerkt zich door een grote backwards compatibility: alle afsluiters en servomotoren zijn tot tientallen jaren terug nog op elkaar aan te sluiten. Alle producten zijn uitvoerig getest in het Siemens HVAC testlab, uiterst nauwkeurig, kwalitatief en beproefd door jarenlange evaring.
Frisse scholen: Een optimale leeromgeving én lagere energiekosten

Aangetoond is dat in 80% van de schoolgebouwen in Nederland een ongezond binnenklimaat heerst. Het CO2 gehalte in klaslokalen en kinderdagverblijven is hoger dan wat gezond is*.

De gevolgen hiervan zijn aanzienlijk: zo dalen de leerprestaties van leerlingen met 23% en is het ziekteverzuim 25% hoger dan in een gebouw met een gezond binnenklimaat. Hoofdpijn, vermoeidheid en andere gezondheidsklachten komen veel vaker voor.

Naast een gezond binnenklimaat is de brandveiligheid de verantwoordelijkheid van het schoolbestuur of directie. Maar hoe bepaalt u welke brandmeldinstallatie voldoet aan de gestelde eisen?

Het energieverbruik in de veelal oudere scholen en kinderdagverblijven is hoog en de kosten hiervan drukken een stempel op het, vaak krappe, onderwijsbudget. Door een aanpassing van de gebouwautomatisering kunt u een besparing realiseren van 33% op de thermische energie en tot 20% op de elektrische energie.

Door de klimaat- en brandmeldinstallaties te verbeteren creëert u een gezonde en veilige leeromgeving: het ziekteverzuim daalt, de leerprestaties stijgen. Tevens wordt uw gebouw energiezuiniger: goed voor het milieu, én uw portemonnee.

Wij denken graag met u mee hoe u uw binnenklimaat van uw school of kinderdagverblijf kunt verbeteren.

*Bron: onderzoek door TNO, GGD en Arbodienst.

 

Renovatie :Tijd voor een ommekeer

In Nederland wacht 8 miljoen vierkante meter kantooroppervlak op een huurder. Toch zijn in 2010-2011 een recordaantal bouwvergunningen voor nieuwe kantoorgebouwen afgegeven. Tijd voor een ommekeer!

Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van het gebouw en het gebruikscomfort en dat alles tegen redelijke kosten. Duurzaam renoveren, is beter exploiteren: om huurders aan te trekken moet een bestaand gebouw weer aantrekkelijk worden.

Toekomst

De oplossing is het hergebruik van bestaande kantoorgebouwen, met ‘slimme’ installaties die de energie-efficiëntie en tegelijk het comfort van het gebouw verbeteren. Energie-efficiëntie, duurzaamheid en integraal energiebeheer zijn hierbij sleutelwoorden. Zo maken we bestaande, maar ook nieuwe gebouwen interessant voor huurders. Bovendien krijgt de eigenaar van het gebouw onderhandelingsruimte voor het huurcontract. De exploitant van een gebouw behaalt een optimaal rendement, terwijl de gebruiker van tevoren precies weet waar hij aan toe is.

Met renoveren stimuleren we duurzaamheid op meerdere gebieden: het bestaande gebouw krijgt een tweede leven en door een betere efficiëntie besparen we op energieverbruik en belasten we het milieu minder.

 

Systeem integratie: Systeem Integratie: Antwoord op alle thema’s

Kantoorleegstand. Duurzaamheid. Groen ondernemen. Energy A-labels. Minimale kosten, maximaal comfort. Zichtbaarheid van energiebesparingen.

Een geïntegreerde gebouwautomatisering biedt u een antwoord op al deze thema’s. De integratie van klimaatregeling, verlichting, zonwering en meer, in samenspel met externe factoren als het weer, kan tot 40% energie besparen en levert u een A-label op volgens EN15232. Dit realiseert u door optimaal gebruik te maken van natuurlijke warmte en licht en vraaggestuurd regelen.

Door gebruikers te laten bijsturen kunt nog meer energie besparen. Onze naregelconcepten bieden u tevens flexibiliteit in de ruimte (her)indeling en ondersteunen een grid en gefaseerde opbouw.

Samen met u zorgen wij voor een soepele samenwerking om de integratie als een vanzelfsprekend iets te realiseren

TOP