page contents

SMA Benelux wint Spirit of Innovation Award

Auteur: / dinsdag, 21 oktober 2014 / Gepubliceerd in Blog

Mechelen 8 oktober, 2014 – De Spirit of Innovation Award is de prijs voor de meest energiebesparende innovatie op de vakbeurs Energie in Nederland. Dit jaar wint SMA met de Sunny Boy 3600/5000 Smart Energy, de omvormer met geïntegreerde batterij. De prijs werd op 7 okober 2014 uitgereikt op de vakbeurs Energie. De vakjury beoordeelde de inzendingen op innovatief vermogen, duurzaamheid, potentie om te besparen en de marketingwaarde.

Belangrijke 3-in-1 oplossing
Het gaat om een zonne-energieomvormer van 3,6 kW of 5 kW met een geïntegreerde Li-ionbatterij van 2 kWh en geïntegreerd batterijbeheer. De jury noemt het product innovatief en “Een belangrijke oplossing voor dé uitdaging van dit moment:  de opslag van duurzame energie.” Het is het eerste product waarbij  omvormer, batterij en batterijbeheer geïntegreerd zijn in één toestel.

“Onze omvormer met geïntegreerde batterij is eenvoudig te installeren, heeft een lange levensduur, en optimaliseert  het gebruik van de eigen opgewekte zonnestroom”, aldus Jan Van Laethem, Managing Director SMA Benelux. “Een zonnestroominstallatie met opslag wordt zo kinderspel en het brengt ook nog eens minder kosten met zich mee. Dit maakt opslag van energie  erg toegankelijk voor eindklanten. Zonnestroominstallaties met opslag maken eindklanten onafhankelijker en belasten minder het elektriciteitsnet.”

Zonnestroom blijven promoten
“Ik ben zeer verheugd om deze prijs in naam van SMA in ontvangst te mogen nemen.”, aldus Liesbeth Hermans, Marketing Manager SMA Benelux. Onze omvormer is de ideale keuze voor mensen die hun zelfstandigheid willen verhogen. En mocht in de toekomst het salderen wegvallen dan wordt opslag allicht een must. “We gaan de mediacheque ter waarde van 5000 euro  gebruiken om zonnestroom te blijven promoten in Nederland. De gehele omslag naar meer duurzame energieopwekking is enkel mogelijk samen met zonnestroom en daar hoort decentrale opslag ook bij.”

Voor meer info bel 0224 29 77 66  of vul hier het formulier in.

.

TOP