page contents

Service voor Brandbeveiliging

Onderhoud brandmeldinstallatie verplicht gesteld? Een brandmeldinstallatie heeft tot doel om gevaren voor personen en schade aan gebouwen en goederen bij brand tot een minimum te beperken. Een brandmeldcentrale (kortweg BMC) is een paneel waar signalen van brandmeldcomponenten, zoals een rookmelder, bij elkaar komen. De brandmeldcentrale heeft twee functies: brandmelding ontvangen en omzetten in actie.

Heeft u een brandmeldinstallatie en u weet dat een Opgeleid Persoon/Beheerder maandelijks de brandmeldinstallatie moet controleren. Maar gebeurt dat ook? Wordt het logboek bijgehouden? Wordt de doormelding naar de meldkamer van de PAC of RAC gecontroleerd? Worden de rondes gelopen?
U heeft al genoeg andere zaken te doen, en hierdoor heeft u nagenoeg geen tijd om ook nog eens de verplichte, maandelijks terugkerende, onderhoud brandmeldinstallatie en controles uit te voeren.

Toch is het van belang voor de brandveiligheid en niet in het minste geval voor het certificaat! Het certificaat heeft u namelijk nodig om het pand tegen brand te kunnen verzekeren. En als tijdens het jaarlijks onderhoud brandmeldinstallatie van de Deskundig Persoon, in dienst van een onderhoudsbedrijf, blijkt dat de maandelijkse controles niet zijn uitgevoerd, mag het certificaat niet verlengd worden.

Maar waarom al die zorgen op u nemen? Luitjes neemt graag die taken van u over. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar. Luitjes komt elke maand op vaste dagen langs om de controles uit te voeren. Luitjes vult het logboek in en u krijgt naderhand netjes een rapportage op uw email adres, hiermee wordt u volledig op de hoogte gehouden.

Service en onderhoud brandmeldinstallatie volgens de NEN 2654

Indien uw over een gecertificeerde installatie beschikt is het aangaan van een onderhoudsovereenkomst met een erkend onderhoudsbedrijf een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat.

RH Brandbeveiliging heeft een 24 uurs serviceorganisatie

Tevens is het voor u van belang dat u in geval van een storing, ook buiten de normale werktijden, snel geholpen wordt. Luitjes bied u directe telefonische ondersteuning en indien nodig zijn er altijd deskundige technici beschikbaar om op locatie u probleem te verhelpen. Wij bieden u desgewenst een onderhoudsovereenkomst aan die voorziet in zowel het uitvoeren van preventief onderhoud als beschikbaarheid van onze serviceorganisatie met een responsetijd van 8 uur.

Graag lichten we u in een persoonlijk gesprek toe wat de gevolgen zijn voor uw specifieke situatie.
Indien gewenst komen wij vrijblijvend op locatie uw situatie inventariseren.

Onderhoud nodig? Neem nu contact met ons op Tel. 0224 – 296677 en vraag naar de BMI expert.

TOP