page contents

Licht- & Krachtinstallaties

Luitjes installeert elektrische aansluitingen voor woningbouw, kantoren en industrie. Krachtinstallaties worden aangelegd bij bedrijven of particulieren, die wat meer vermogen nodig hebben dan gebruikelijk.

Standaard lichtinstallaties (230 V)

Lichtinstallatie

Hoeveel aansluitingen heeft u eigenlijk nodig in uw nieuwe keuken? Hoe gaan wij de installatie aanleggen, zonder dat dit de architectuur van uw nieuwe luxe serre aantast? Luitjes helpt u met dit advies en aanleg van uw elektrotechnische installatie. Wij leggen complete lichtinstallaties aan voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Krachtinstallaties (400 V) in woningen

Steeds meer mensen kiezen voor een whirlpool, sauna of zwembad in hun eigen huis. Heerlijk, al die luxe onder uw eigen dak! Maar voor de verwarming van een sauna of bad is wel meer vermogen vereist dan standaard. Daarvoor heeft u wellicht een krachtinstallatie nodig. Luitjes adviseert en realiseert aanvullende stroomvoorzieningen in uw luxe woning.

Krachtinstallaties (400 V) bij bedrijven

Krachtinstallatie

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er gebeurt als de stroomvoorziening in uw bedrijf voor een periode uitvalt, omdat er bijvoorbeeld net één computer te veel aan staat? Sinds de opkomst van de computer zijn bedrijven in toenemende mate afhankelijk van hun stroomvoorziening. Een betrouwbare licht- en krachtinstallatie is essentieel voor de continuïteit van uw bedrijf. Luitjes heeft de kennis en ervaring om licht- en krachtinstallaties te installeren bij ieder bedrijf. Wij bekijken – samen met u – wat u nodig heeft voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening. Voor eventuele storingen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om u te helpen.

Warmte/krachtinstallatie

Een warmte/krachtinstallatie (WKK) is een slimme manier om warmte en elektriciteit te produceren. Een WKK werkt net als de automotor, maar loopt op aardgas of biogas in plaats van benzine. De WKK motor drijft een dynamo aan die elektriciteit produceert. De restwarmte van de motor wordt niet weggeblazen, zoals in de auto, maar wordt gebruikt voor verwarming. Hierdoor wordt een brandstofrendement van meer dan 85% behaald. Zo wordt zo’n 25% aan energie en CO2 bespaard ten opzichte van conventionele productie van elektriciteit en warmte (zie ook de afbeelding hiernaast). Over het verbruikte aardgas en op de geproduceerde elektriciteit betaalt u geen energiebelasting, ook kunnen bedrijven gebruik maken van de energie-investeringsaftrek, beiden leveren een aanzienlijk financieel voordeel op. Met een WKK kunnen kantoren, bedrijfshallen, zwembaden, tuinbouwkassen, e.d. worden voorzien van warmte en elektriciteit

Hoe kan Luitjes samen met u uw vraagstukken beantwoorden?

Analyse: Of een WKK voor u interessant is, hangt af van veel variabelen waarvan de belangrijkste zijn: uw elektriciteit- en gasprijs en uw warmte en elektriciteitsverbruik. Op basis hiervan kan bepaald welk type WKK het beste past bij uw situatie. Een haalbaarheidsonderzoek maakt duidelijk wat voor WKK het beste past en wat het financiële voordeel van een WKK in uw specifieke situatie is. Energierendement helpt daar graag bij.

Financiering: Een WKK vraagt meestal een investering van meer dan 75.000,- euro. Graag geven we u advies over bijvoorbeeld lease, energie investeringsaftrek en subsidies.

Inkoop: Op basis van het haalbaarheidsonderzoek helpen we u graag met de leveranciersselectie op basis van vooraf opgestelde technische en economische parameters.

Realisatie: Wij kunnen als projectbegeleider zorgdragen voor de plaatsing van de WKK. Wij zorgen dan voor de afstemming tussen leverancier, installateur en uw eigen technische dienst.

Exploitatie: Om het maximale rendement uit uw WKK te halen, monitoren we de technische en financiële prestaties, helpen we u bij de in/verkoop van gas- en elektriciteit en ondersteunen u bij terugvragen van energiebelasting.

TOP