page contents

Bereken zelf de jaarlijkse besparing met zonnepanelen

Solarworld

SolarWorld – al 30 jaar topkwaliteit

SolarWorld bestaat al 30 jaar. Dat is vrij uniek in deze markt met veel relatief jonge fabrikanten. SolarWorld is groot geworden door zich te focussen op betaalbare kwaliteit. Dat hier veel behoefte aan is blijkt uit het feit dat SolarWorld tot een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen behoort wereldwijd.

SolarWorld produceert uitsluitend in Duitsland en Amerika. Het productieproces is ver geautomatiseerd en er worden veel kwaliteitscontroles gedaan en tests uitgevoerd om de hoge kwaliteit te waarborgen. De totale keten van de grondstof tot de productie van wafers, cellen en modules heeft SolarWorld in eigen hand.

SolarWorld geldt als een van de meest gerenommeerde PV-merken van Europa en de wereld. Het merk staat binnen de branche bekend als de ‘Miele onder de zonnepanelen’.

Belangrijkste voordelen van SolarWorld zonnepanelen

Er zitten grote verschillen in de prijs en kwaliteit van zonnepanelen. SolarWorld is niet de goedkoopste, maar wel de beste keuze als het om zekerheid en de prestaties op lange termijn gaat. SolarWorld heeft in de afgelopen 30 jaar een geheel eigen visie en werkwijze ontwikkeld op dit gebied.

Overbodige luxe?
SolarWorld onderscheid zich door veel verder te gaan met hun testen, dan wat vanuit de IEC* wordt verlangd. Overbodige luxe of niet? Onderstaand geven wij enkele voorbeelden, zodat u dit zelf kunt beoordelen.

* Het IEC (International Electrotechnical Commission) bedenkt de standaard eisen, waaraan een zonnepaneel moet voldoen. Een onafhankelijke instelling als TÜV test het zonnepaneel conform de IEC normen en geeft een certificaat af als het paneel aan bepaalde normen voldoet.
Meer informatie >

Temperatuurschoktest
Een zonnepaneel wordt jarenlang aan extreme invloeden blootgesteld: sterke zonne-instraling, krakende vorst, hevige stormen en sneeuwbelastingen. Om de prestaties van een zonnepaneel op lange termijn te testen, worden deze omstandigheden nagebootst in een klimaatkamer bijvoorbeeld.

SolarWorld voert een temperatuurschoktest uit met 9125 cycli, die een levensduur van 25 jaar vertegenwoordigen. Dit terwijl vanuit de IEC slechts 200 cycli al voldoende zijn voor een TÜV certificaat. Op deze manier laat SolarWorld niets aan het toeval over.

UV lichtveroudering
Zonnepanelen worden jarenlang aan intensieve UV-straling blootgesteld. Een zeer goede UV- bestendigheid is dus een basisvoorwaarde voor een lange levensduur. Gek genoeg is de norm vanuit de IEC 15 kWh/ m2, terwijl de gemiddelde UV- straling in Europa 50 kWh/ m2 is. SolarWorld test standaard met 1.300 kWh/ m2.

Onderstaande staafdiagrammen tonen het verschil tussen de standaard IEC normen en de testen die SolarWorld uitvoert. Hierbij valt op dat de IEC norm niet altijd 100% zekerheid geeft voor een goede werking op de lange termijn.

test solar

Hageltest
Soms vallen zware of harde voorwerpen zoals hagelstenen op een dak. Zonnepanelen moeten hier goed tegen kunnen. Bij de hageltest laat SolarWorld een stalenkogel met een diameter van 51 millimeter en een gewicht van 535 gram vanaf een hoogte van wel vier meter op het zonnepaneel vallen om natuurlijke hagel inslag na te bootsen. Dit wordt wel 20 keer op dezelfde plaats en op minimaal elf verschillende plaatsen herhaald. De IEC schrijft als normgewicht voor de kogels slechts een gewicht van 7,53 gram voor.

hageltest

PID bestendig, geen degradatie na 4 herhalingen
Waar andere goede zonnepanelen enkele procenten vermogen verliezen na de (zeer belangrijke) PID test, verliezen SolarWorld zonnepanelen geen vermogen na deze test 4 keer te hebben doorlopen. Deze PID bestendigheid is bevestigd door het Duitse TÜV Rheinland en het Amerikaanse PV Evolution Labs.
Meer informatie >

Krachtcontrole  door TÜV Rheinland
Het vermogen dat op de datasheet van uw zonnepanelen staat kunt u zelf niet controleren. U bent in deze afhankelijk van de betrouwbaarheid van de meetapparatuur en werkprocessen van de fabrikant.

Om u de maximale zekerheid te bieden over het vermogen van de aangeschafte zonnepanelen heeft SolarWorld als een van de weinige fabrikanten ter wereld het “Power Controlled-certificaat van TÜV Rheinland”.

Met een flitssimulator, de zogenaamde flasher, wordt het prestatievermogen van de zonnepanelen gemeten. SolarWorld  controleert en kalibreert de flasher regelmatig met referentiepanelen van het Duitse instituut TÜV Rheinland. TÜV Rheinland controleert en ijkt jaarlijks de flashers in de productie van SolarWorld.

tuv               SW_Logo_zert_Partner_2015_BNL-NL_4c-188x300

Folie aan de achterkant (backsheet)
De folie aan de achterkant van uw zonnepanelen is op lange termijn van grote invloed op de prestaties. De backsheet moet jarenlang bestand zijn tegen gure weersinvloeden en moet het paneel beschermen. Er zijn voor fabrikanten van zonnepanelen meer dan 80 folies beschikbaar om te verwerken in hun zonnepanelen. Slechts 3 van de beschikbare folies voldoen volgens SolarWorld aan de hoge kwaliteitseisen, die nodig zijn voor een lange levensduur.

Lassen in plaats van solderen
Door de elektrische aansluitingen van het zonnepaneel te lassen in plaats van te solderen levert SolarWorld een veiliger zonnepaneel. Het plaatsen van de junction box op de achterkant van het paneel gebeurt geheel automatisch, net als het vastlassen van de contacten om een elektrische verbinding tot stand te brengen.

achterzijde paneel

Uw partner in duurzame energie

Kortom, Luitjes is dé partner in duurzame energie in en om de woning. Kiest u voor duurzaam en schoon, dan komt u al snel uit bij Luitjes. Samen met u leveren wij een wezenlijke bijdrage aan duurzame energie in Nederland.

Kom eens langs (uitsluitend op afspraak) Luitjes is de eerste gespecialiseerde leverancier van zonnestroom systemen met een eigen showroom. Wilt u de producten zelf zien en ons persoonlijk wat vragen stellen dan bent u van harte welkom in onze showroom in Schagen. Maak alvorens wel even telefonisch een afspraak 0224-297766.

TOP